Budapest - Bécs - Prága - Pozsony

Európai látványosságok, 8 napos privát körutazás Budapestről

Autóbuszos kirándulásunk tökéletes kaland és élmény szerzési  lehetőség családdal és barátokkal az év bármely időszakában!

Európai látványosságok

A legnépszerűbb csomagunk Közép-Európába! Látogasson el Prágába (a "Száztornyú város" 1000 éves művészettel és építészettel); Bécsbe (a zene, a kávézók, a keringők, a parkok, a sütemények és a borok városa, impozáns utcákkal és barokk palotákkal), Pozsonyba, a barokk paloták és lenyűgöző templomok kozmopolita városába és Budapestre.
- 4 éjszaka Budapesten
- 1 éjszaka Bécsben
- 1 éjszaka Prágában
- 1 éjszaka Pozsonyban
- Fedezze fel az iker várost Budapestet, stílusával és hagyományos termálfürdőivel.
- Látogasson el Magyarország művészfalujába -Szentendrére- egy félnapos kirándulásra
- Esti hajókázás a Dunán
- A bécsi Ringstrasse épületeinek, a Schönbrunni kastélynak és a Hofburgnak a megtekintése.
- Élvezze a történelmi Prága városnézését
- Tekintse meg a Károly híd megfeketedett szobrait és az Óváros téren található szobrokat.
- Útközben látogasson el a kozmopolita Pozsonyba.

Európai látványosságok, 8 napos privát körutazás Budapestről

1.520.000Ft

Összehoztuk Közép-Kelet-Európa kihagyhatatlan városait – Budapest, Bécs, Prága, Pozsony – egy szemet gyönyörködtető nyolcnapos kalandozásra.

Kategória:

Európai körutazás 8 nap alatt

A volt Oszták – Magyar Monarchia négy fővárosába tett utazás remek lehetőség kalandozásra múltban és jelenben. Megtekinthetjük a városok főbb nevezetességeit, bebarangolhatjuk a környéket, megkóstolhatjuk a helyi ízeket, miközben felfedezhetjük Közép-Európa legszebb városait.

Budapest - Bécs - Prága - Pozsony

Budapest, ahol a történelem és a modernitás találkozik. Közel 2 millió embernek otthont adó főváros Magyarország kulturális, gazdasági és politikai központja. Budapestet gyakran emlegetik a "kelet Párizsaként" az elegáns épületei, történelmi emlékei és művészeti intézményei miatt. A városnak több világörökségi helyszíne is van, mint például a Vár negyed, a Duna-parti Városrész és a Hősök tere. Az első dolog, amit észrevehetsz, amikor Budapestre érkezel, az a Duna folyó, amely az országot kettészeli, és áthalad a városon. A Duna-part számos turisztikai látványossággal rendelkezik, beleértve a Budai Várnegyedet, ahol a középkori vár és a paloták találhatók. A Várnegyedben sok múzeum, galéria és műemlék található, így érdemes időt szánni a látogatásra.

Második úti célunk Bécs, Ausztria fővárosa és az egyik leggyönyörűbb város Európában. A város gazdag történelmi hagyományokkal rendelkezik és egy igazi kulturális élményt nyújt azok számára, akik szeretnének egy kicsit elmerülni a múltban és a jelenben. A város központjában található a St. Stephen's katedrális, amely egy ikonikus jelkép a város számára. Ez az épület a 12. században épült, és később az évszázadok során további építészeti változásokon ment keresztül. A katedrális belső része csodálatosan díszített, és érdemes látogatást tenni az épületbe, hogy megcsodálhassuk a nagyszerű építészeti részleteket és a csodálatos művészeti alkotásokat. A városban számos múzeum található, amelyek közül az egyik legismertebb a Bécsi Művészet Történeti Múzeum. Ez a múzeum az osztrák művészet és a világ művészeti kincseinek egyik legnagyobb gyűjteményével rendelkezik. Itt találhatóak a világ egyik legnagyobb Rubens-gyűjteménye, valamint más értékes műalkotásokat is láthatunk, mint például a Vermeer festményeket. A múzeum számos interaktív kiállítással is rendelkezik.

Ezután elérkezünk Prágában, a Cseh Köztársaság fővárosában! Prága, a Moldva folyó két partján fekvő város, Európa egyik legszebb és legromantikusabb városa. Hagyományosan az Aranyvárosnak, vagy a száz tornyú városnak is nevezik. A legjobb módja annak, hogy megismerjük Prágát, az a sétálás. Az óvárosi tér egy jó kiindulópont, ahol megtalálható az óratorony és a híres asztronómiai óra. Az óra egyik oldalán a történelmi alakok mozognak, míg a másikon az állatövi jegyeket látjuk. A tér másik oldalán a Tyn templom található, ami valószínűleg a legszebb templom Prágában. Az óvárosi térről indulva érdemes elsétálni a Károly-hídon, amely a Moldva folyó két partját köti össze. A híd valószínűleg Prága legismertebb látnivalója. A hídon sétálva nagyon szép kilátás nyílik a városra, különösen az esti órákban, amikor az épületek fel vannak világítva. A Károly-hídról elindulva a Hradzsinhoz jutunk, amely Prága egyik legnagyobb és legszebb erődje. A Hradzsin magába foglalja a Szent Vitus-székesegyházat, a Királyi Palotát és a Szent György-bazilikát. A Szent Vitus-székesegyház a Hradzsin legmagasabb épülete, ami miatt könnyen felismerhető. A székesegyház belseje lenyűgöző, különösen a királyi mauzóleum, amelyben a Cseh Köztársaság koronázási ékszerei találhatóak. A Hradzsin után érdemes felmenni a Petřín-hegyre, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. A Petřín-hegy csodálatos zöld parkokkal és sétautakkal rendelkezik, amelyek a város zajától eltérő, nyugodt hangulatot biztosítanak. Ha valami igazán unikálisat szeretnél találni Prágában, akkor látogass el a Prágai Várban található Strahov könyvtárba. Ez az egyik legrégebbi és legnagyobb könyvtár Európában.

Végül, de nem utolsósorban Pozsony, a Szlovák Köztársaság fővárosa, az ország egyik leggyönyörűbb és legfontosabb városa. A Duna és a Morva folyók között fekszik, a Cseh Köztársaság, Ausztria és Magyarország határán. A város tele van történelemi, kultúrális és építészeti remekekkel, amelyeket a látogatók széles körben élvezhetnek. A város felfedezésekor érdemes először a történelmi óvárosba látogatni. Ez a terület a város közepén található, és az UNESCO Világörökségi helyszínei közé tartozik. A történelmi óváros kis utcái és terei a középkori hangulatot idézik fel. A terület főbb látványosságai közé tartozik a Pozsonyi Vár, valamint a Szent Márton székesegyház, amely a város egyik legjelentősebb történelmi épülete.

HAJÓTÚRA,
AKÁR AJÁNDÉKBA IS

Lepje meg kedvesét, családját
egy hajókirándulással a Dunkanyarba

Születésnapra, évfordulóra, Valentin-napra, különleges alkalmakra kitűnő ajándék, felejthetetlen emlék. Fedezzék fel együtt hazánk legszebb természeti adottságait, a Duna és az azt körülvevő fantasztikus látványt, épület együtteseket fantasztikus egész napos programmal.

Amit a program
tudni érdemes

Mit tartalmaz? Reggeli x 7; 7 éjszakai szállás 3 és 4 csillagos, központi fekvésű szállodákban; Profi sofőr/ idegenvezető; Privát városnézés minden városban; Privát oda-vissza transzfer a budapesti repülőtérről és a budapesti repülőtérre érkezéskor; Utazás légkondicionált kisbusszal/autóval; Mit nem tartalmaz? Ebéd és vacsora; Borravaló; Áraink 1 fő € 3800; 2 fő€ 2000 ez az ár /fő; 3 fő € 1800 ez az ár /fő; 4 fő € 1500 ez az ár /fő; 5 fő € 1450 ez az ár /fő; 6-7 fő € 1350 ez az ár /fő; 8 fő € 1300 ez az ár /fő; 8 fő felett € 1400 ez az ár /fő;

Budapest
városnéző program is

Belvárosi sétahajózás a Dunán
Budapesten

A program további különlegessége, hogy a program ideje alatt lehetőségünk nyílik egy fantasztikus belvárosi hajós program is, hiszen az útvonal során áthaladunk Budapest szívén, ahol lehetőségünk nyílik többek között a magyar Parlament épületét is igazán egyedi megvilágításból szemlélni, miközben áthajózunk a magyar történelem legnevezetesebb hídjai alatt.

TOP
Preview
Close