Budapest Grand City Tour

kikapcsolódás a város szívében

Élvezze a légkondícionált panoráma buszos kirándulást Budapest szívében, megcsodálva a város leghíresebb nevzetességeit!

Budapest Grand City Tour

Ismerje meg a magyar főváros, Budapest legjavát egy élő, vezetett buszos városnézésen. Csodálja meg az olyan ikonikus épületeket, mint a Parlament és a Szent István-bazilika. Élvezze a vezetett sétát a Vár területén és nézze meg a Halászbástyát vagy a Mátyás-templomot.

Ha kevés az ideje Budapesten, vagy szeretne egy áttekintést a városról, hogy könnyebben megtervezhesse a városnézést, ez a félnapos túra ideális. Üljön be egy légkondicionált autóbuszba, és nézze meg Magyarország fővárosának kihagyhatatlan látnivalóit, miközben idegenvezetője elmeséli azok történetét. Tekintse meg a Parlamentet, a Szent István-bazilikát és a Hősök terét. Sétáljon a Budai Várnegyedben és csodálja meg a városra nyíló kilátást a hegytetőn álló Gellért Citadelláról.

Felszállás részletei:

Kérjük, hogy 30 perccel a tervezett indulási időpont előtt legyen a találkozón (a szálloda recepcióján vagy az Eurama irodában). A foglaláshoz és a szállodai átvételhez a szálloda neve szükséges! Felhívjuk figyelmét, hogy a szállodába történő visszautazás nem biztosított! A túra a városközpontban - az Eurama irodában ér véget.

Budapest Grand City Tour

11.500Ft

Fedezze fel Budapestet, és nézze meg a legfontosabb látnivalókat egy panoráma buszos városnézésen. Ismerje meg a magyar főváros legfontosabb látnivalóit mindössze 3 óra alatt, és élvezze a Citadellánál tett fotós pihenőt, ahonnan a legjobb kilátás nyílik a városra.

Kategória:

Budapest Grand City Tour

Magyarország legkoncentráltabb kultúrális, művészetiés tudományos települése Budapest.  Így a történelmi látványosságokon kívül izgalmas kultúrális és művészeti programokat is kínál.

A Városról röviden

A világ egyik legszebb fekvésű városát nem véletlenül itt alapították. A Duna, amely keresztezi, különösen a Gellért-hegynél kiváló átkelőhelyet biztosít, a terület pedig a hegyek miatt nagyon alkalmas volt egy jól védhető település kialakítására. A Római Birodalom a mai Óbuda területén építette fel városát, Aquincumot, a Duna mentén végig állomásoztatta légióját és védte hatalmas erődvonalát, a Limes-t.
A honfoglaló magyarok is fontos stratégiai területnek tekintették, amelyen központokat tartottak fenn. Érdekesség, hogy akkoriban a folyó két partján fekvő települést Pestnek hívták, egyes kutatók szerint a szláv eredetű, kemencét jelentő szó valójában a mai Gellért-hegy alatti meleg forrásokra utal. Így szerepel az 1232-es királyi oklevélben is. A Buda név csak a tatárjárás után terjedt el, amikor IV. Béla parancsára országszerte várakat építettek, a király pedig jó példával járva elöljáróban a pesti, egykori Újhegyen építtette fel királyi várát, amelyet ettől kezdve Várhegynek neveztek. A középkorban, Zsigmond uralkodása alatt Buda állandó királyi székhely lett. A folyamatosan bővülő palotát Mátyás fejezte be. A Duna-parti Pest is meggazdagodott és kereskedelmi központtá vált. Mátyás király egyenrangúvá tette Budával. A Margitsziget sem volt lakatlan, a korabeli források szerint a kolostorok mellett a keresztes lovagoknak is volt itt
rendházuk. A közel 150 éves török megszállás után, újból megnyílt az út a fejlődés előtt. 1777-ben Mária Terézia királyné Nagyszombatból Budára költöztette az ország egyetlen tudományegyetemét, így ide költöztek a tanult tanárok és a felsőfokú tanulmányokat folytató fiatalok. Buda II. József az egyetemet Pestre költöztette. A befogadó közönség megléte lehetővé tette, hogy a német helyett magyar nyelvű irodalom, később pedig a pesti magyar színház fejlődjön. A Magyar Tudományos Akadémia, a Kisfaludy Társaság és a Nemzeti Színház szerepe rendkívül fontos volt a felvirágzó városban. Újságok jelentek meg, köztük Kossuth Lajos Pesti Hírlapja.
Aztán eljött a pillanat, amikor az első állandó átkelő, a Lánchíd megépült a Pest és Buda közötti természetes választóvonalon, a Dunán. Ennek eredményeként megkezdődött a két város és Óbuda egyesülése. Az 1872. évi XXXVI. törvénycikk egyesítette Budát, Pestet és Óbudát, és a többi várostól eltérően szabályozta az egyesített főváros hivatali szervezetét. Az így megszületett Budapest. A millenniumi ünnepségsorozat még nagyobb lendületet adott, megépült a kontinens első kéregvasútja, a kisföldalatti, kikövezték az utcákat, kiépült a közvilágítás, elkészült a ma is működő káposztásmegyeri vízmű és a csatornarendszer. A lóvasút helyét a villamos vette át.
A város az 1867-es kiegyezést követően kezdett iparosodni. A mezőgazdaság, a malomipar,
és az élelmiszeripar megtelepedésének köszönhetően, a gépipar is fellendült. Az első világháborúévei után a fejlődés folytatódott. A korábbi tíz városrészhez újabb négy csatlakozott. A II. Világháború viszont hatalmas károkat okozott, mind az épített örökség pusztulásában, mind az emberi veszteségekben. Az újjáépítés négy év alatt fejeződött be. Ezután 1950-ben a fővároshoz hét megyei város és 16 nagyközség csatlakozott, így 22 járás jött létre. 1956-ban a harcok során több épületben és a közlekedésben is jelentős károk keletkeztek. Ezeket kijavították, az 1960-as években megkezdődött a lakótelepek építése, a következő évtizedekben pedig a második, majd a harmadik metróvonal építése és üzembe helyezése. A rendszerváltás óta megépült a Lágymányosi híd, az új Nemzeti Színház, a Művészetek Palotája, a negyedik metróvonal is szerepel a tervekben, és a fővárost folyamatosan rekonstruálják, a lehetőségekhez mérten.

HAJÓTÚRA,
AKÁR AJÁNDÉKBA IS

Lepje meg kedvesét, családját
egy hajókirándulással a Dunkanyarba

Születésnapra, évfordulóra, Valentin-napra, különleges alkalmakra kitűnő ajándék, felejthetetlen emlék. Fedezzék fel együtt hazánk legszebb természeti adottságait, a Duna és az azt körülvevő fantasztikus látványt, épület együtteseket fantasztikus egész napos programmal.

Amit a program
tudni érdemes

A Budapet GCT programja
menetrendje

A túra időtartama csak hozzávetőleges, a tényleges időtartam a forgalmi helyzettől függ. A program 10:00-tól a Hotel Intercontinental elől indul, 10:40 Hősök tere, majd 11:15 Várnegyed. 12:15-kor Citadella, majd 13:00-kor a Grand City Tour a Hotel Intercontinentalnál véget ér.

Budapest
városnéző program is

Belvárosi sétahajózás a Dunán
Budapesten

A program további különlegessége, hogy a program ideje alatt lehetőségünk nyílik egy fantasztikus belvárosi hajós program is, hiszen az útvonal során áthaladunk Budapest szívén, ahol lehetőségünk nyílik többek között a magyar Parlament épületét is igazán egyedi megvilágításból szemlélni, miközben áthajózunk a magyar történelem legnevezetesebb hídjai alatt.

TOP
Preview
Close