Dunakanyar - Visegrád - Esztergom - Szentendre

kikapcsolódás a Dunán

Legyen kishazánk turistája egy napra!
Dunai hajós programunk tökéletes kikapcsolódási lehetőség családdal és barátokkal az év bármely időszakában!

Dunakanyar - Kezdje utazását Budapesten

A Dunakanyar egy emlékezetes túra a ''Kék Duna'' mentén Visegrád, Esztergom és Szentendre megállóhelyekkel. Látogasson el eme három történelmi településre, a Dunakanyar 3 legszebb városába. Élvezze a magyar történelmet a "Kék Duna" mentén. Tegyen egy felejthetetlen hajókirándulást vissza Budapestre.
Esztergom: A katolikus egyház központja. Belső látogatást teszünk Magyarország legnagyobb székesegyházában. Ezután átkelünk a folyón és élvezzük a kilátást Szlovákiára.

Visegrád: Felhajtunk a hegy tetejére, hogy élvezzük a gyönyörű panorámát a Duna-völgyre és a környékre. A szabadidőben megtekinthetjük a város egyik fő látványosságát, a középkori várat. Ezután egy 3 -fogásos menüből álló ebédet fogyaszthatunk el italokkal egy jellegzetes étteremben, ahonnan páratlan panoráma tárul elénk.

Szentendre: Továbbutazunk Szentendre művészfaluba. Ez a barokk kisváros hazánk egyik legnépszerűbb turisztikai célpontjává vált. Körbejárjuk a barokk települést és sétálunk a Dunáig érő szép szűk utcácskákon. Múzeumok (pl. Kovács Margit Kerámiamúzeum, Marcipánmúzeum) megtekintésére, vagy szuvenír vásárlásra is van lehetőség.

Hajóval a Dunakanyarban

29.500Ft

Fedezze fel a magyar történelmet a Dunáról! Kaland és látványosság! Nézze meg az ősi magyar városokat az ország legikonikusabb területén!

Kategória:

DUNAKANYARI TÚRA

Magyarország több régiója is bővelkedik látnivalókban, de a Dunakanyar kiemelkedő terület. Ott a Duna, valamint a Börzsöny és Visegrádi nevű hegységek nyújtanak festői látványt. A régió nemcsak csodálatos tájakat, hanem izgalmas történelmi és művészeti programokat is kínál. Dunakanyar túránk Budapestről indul, és felfedezzük a legnépszerűbb látnivalókat. A túrát modern buszok és többnyelvű idegenvezető teszi még kellemesebbé.

MIT KELL TUDNI A KÖRNYÉKRŐL?

Visegrád és Esztergom a két leghíresebb város, mindkettő egymásra épülő történelemmel rendelkezik. Azonban a környéken található sok-sok kisváros vagy falu is számos értékes látnivalót kínál. A mai Esztergom helyén sok évszázaddal ezelőtt kelta település, majd római katonai település állt. A magyar történelemben Géza fejedelem volt az első, aki a Várhegyet választotta székhelyéül.
Esztergom egyike annak a tíz püspökségnek, amelyet az itt született (Szent) István király, I. István király alapított. Még életében érsekség lett a város, és azóta a magyar katolikus egyház központja. Jelentőségét jól reprezentálja az impozáns, klasszicista bazilika. A 100 méter magas templom a legmagasabb magyar bazilika és Európa egyik legnagyobbja. Az altemplomban olyan híres magyar egyházi személyek síremlékei látogathatók, mint Vitéz János vagy Mindszenty József.

A kincstár pompás értékekkel rendelkezik, a bazilikában pedig a Bakócz-kápolna is megtalálható, amely vörös márványból épült. Valójában ez nem igazi márvány, hanem egy speciálisan átalakított, magas vastartalmú mészkő. Ezért piros. Az oltárt azonban valódi Carrara-i márványból faragták. Ez a kápolna a magyar reneszánsz építészet legépebben fennmaradt darabja. Bakócz Tamás érseket 1513-ban valóban jó esélyekkel delegálták a pápa választásra. Végül nem őt, hanem Giovanni Medicit választották meg.

A városnak ezen a csodálatos templomon kívül számos más látnivalója is van! Például az Árpád-háziak által kedvelt palota a mai Duna Múzeum. A palotában több kiállítás is bemutatja a középkori életet, a Fehér toronyból csodálatos kilátás nyílik, és megnézheted a Királyi Kápolnát is, amely a kor építészetének egyik legszebb épülete. A Duna Múzeum rengeteg érdekes információval szolgál a folyó természetéről és történelméről, például olyan régi mesterségekről hallhatunk, mint a folyami hajózás vagy a traktoros gazdálkodás.

Visegrád a fellegváráról és a királyi palotáról ismert. Már az Anjou-dinasztia korában (a 14. század elején) és Luxemburgi Zsigmond uralkodása idején is jelentős szerepet játszott, majd Mátyás király korában virágzott. Napjainkban legértékesebb eleme az 1484-ből származó árkádos díszudvar. Itt látható a csodálatos Hercules-kút másolata, amelyet Giovanni Dalmata készített, aki a kor egyik leghíresebb szobrásza volt.

Az eredeti maradványai a pince lapidáriumában látogathatók. A szökőkutat Mathias Rex karjai díszítik, a tetején lévő szobor pedig azt a jelenetet szimbolizálja, amikor az ókori hős legyőzte a lernai hidrát. A Visegrádi Madonna nevű híres dombormű, az Oroszlánok kútja, a palota kertje vagy a függőkertek további kellemes látnivalók. A függőkertekben még hosszú évszázadokkal ezelőtt is gyógynövényeket ültettek.

Egyre több turista keresi fel a Szentendre nevű barokk kisvárost. Itt elég sokféle múzeum található. Ha szereted a művészeteket, ne hagyd ki Kovács Margit kerámiaszobrait vagy a számos festőművész (pl. Czóbel Bélát vagy Vajda Lajost) kiállítását. Aki extrémebb múzeumokat szeretne látogatni, annak is számos témát tudunk ajánlani: közlekedési, néprajzi, egyházi, zenei vagy akár marcipánkiállításokat. Ezek mellett a katolikus és a szerb templomok is jelentős kulturális értékeket képviselnek. Szentendrén élt az ország egyik legnagyobb szerb közössége.

A Dunakanyar túra ára tartalmazza a városnézést, egy háromfogásos ebédet italokkal, valamint - a nyári szezonban - egy extra hajókirándulást Szentendre és Budapest között.

HAJÓTÚRA,
AKÁR AJÁNDÉKBA IS

Lepje meg kedvesét, családját
egy hajókirándulással a Dunkanyarba

Születésnapra, évfordulóra, Valentin-napra, különleges alkalmakra kitűnő ajándék, felejthetetlen emlék. Fedezzék fel együtt hazánk legszebb természeti adottságait, a Duna és az azt körülvevő fantasztikus látványt, épület együtteseket fantasztikus egész napos programmal.

Amit a program
tudni érdemes

Program menetrendje
reggeltől - estig

A program 09:00 az Intercontinental szállodából indul, majd 11:00 -kor Esztergom/Katedrális belső megtekintése/Fotóstop követi a szlovák határnál. 12:30 -kor Visegrádnál egy ebédet szolgálnak fel a programon résztvevők számára. 15:00 -kor Szentendre megálló városnézéssel. 17:00 -kor Hajókirándulás vissza Budapestre. 18:00 a túra véget ér a Vigadó térnél vagy a Hotel Intercontinentalban.

Budapest
városnéző program is

Belvárosi sétahajózás a Dunán
Budapesten

A program további különlegessége, hogy a program ideje alatt lehetőségünk nyílik egy fantasztikus belvárosi hajós program is, hiszen az útvonal során áthaladunk Budapest szívén, ahol lehetőségünk nyílik többek között a magyar Parlament épületét is igazán egyedi megvilágításból szemlélni, miközben áthajózunk a magyar történelem legnevezetesebb hídjai alatt.

TOP
Preview
Close