Herend - Tihany

Csodáld meg a világhírű Herendi porcelánokat, majd hallgasd meg a "Tihanyi Echo"-t.

Legyen kishazánk turistája egy napra!
Autobuszos programunk tökéletes kikapcsolódási lehetőség családdal és barátokkal az év bármely időszakában!

Kirándulás a Balatonnál

A Balaton, a "magyar tenger" Európa egyik legnagyobb tava és Magyarország fő üdülőhelye. A kirándulás első állomása Herend, ahol meglátogatjuk a világhírű porcelánmanufaktúrát, és megismerhetjük a finom porcelán készítésének különböző fázisait. Ezt követően világhírű vásárlási lehetőségük lesz a gyár üzletében. A második megálló a Tihanyi-félsziget, Magyarország első természetvédelmi területe. A félszigeten található bájos kisvárosban tett vezetett séta után szabadidejében lehetősége lesz meglátogatni az 1055-ben alapított híres kolostort és szuvenírvásárlást végezni. A kirándulás utolsó állomása a tó legrégebbi fürdőhelye, Balatonfüred. A kirándulás során ebédszünetet tartunk, ahol egy finom magyaros ételeket fogyaszthatunk. A túra a városközpontban ér véget.

Kirándulás a Balaton északi partján Tihanyban és Herenden

34.000Ft

Budapestről csak pár órás luxus autobuszos utazással bebarangolhatjuk a Balaton legszebb panorámájával rendelkező Tihanyi félsziget látványosságait, valamint megtekinthetjük a Herendi Porcelán Manufakturát.

Check-in 9:00

Kategória:

Kirándulás Herenden és Tihanyban

Magyarország több régiója is bővelkedik látnivalókban, de a Tihanyi félsziget ezek közül is kiemelkedő panorámát nyújt. Ott a Balaton, az építészeti örökségek, valamint a Dunántúli középhegység melyek festői látványt biztosítanak. A régió nemcsak csodálatos tájakat, hanem izgalmas történelmi és művészeti programokat is kínál.

A Herendről röviden

Herend egy Veszprém megyében található kisváros, mintegy 25 kilométerre délnyugatra a megyeszékhelytől. A város a Herendi Porcelánmanufaktúráról ismert, amely világszerte híres a minőségi porcelánjaikról. A település neve a középkorban Herendy néven volt ismert, majd később egyszerűsítették a jelenlegi Herend névre. A város gazdag történelmi múltra tekint vissza, amelyet az itt található épületek és kulturális intézmények jól tükröznek.

A Herendi Porcelánmanufaktúra története 1826-ra nyúlik vissza, amikor a helyi birtokos, Feszty Ákos megalapította az első porcelánműhelyt. Az itt készült porcelán keményebb és ellenállóbb volt, mint a korabeli porcelánok. Ennek köszönhetően hamar elterjedt a híre, és a porcelánműhely hamarosan elkezdett növekedni és fejlődni.A manufaktúra nagy hírnévre tett szert a világkiállításokon, és máig fennmaradt hagyományaik és technológiájuk a legmagasabb minőséget képviseli a porcelánkészítés terén. A manufaktúra területén található Porcelánmúzeum bemutatja a porcelánkészítés folyamatát, valamint a manufaktúra történetét. A bemutató üzletben széles választékban lehet megvásárolni a különböző termékeket, amelyek közé tartoznak az étkészletek, tálak, bögrék és dísztárgyak. Az áruk általában magasabb árkategóriába esnek, de ez tükrözi a minőségüket és az időtállóságukat.

Azok számára, akik szeretnének jobban megismerni a város kulturális örökségét, érdemes ellátogatni a Herendi Porcelánmanufaktúra által fenntartott Herendi Porcelánmúzeumba, amely az ország egyik leglátogatottabb múzeuma. A múzeumban megtudhatjuk a porcelánkészítés történetéről, és láthatunk példákat a manufaktúra korábbi és jelenlegi termékeiből.

A városban található más kulturális látnivalók közé tartozik a Herendi Művésztelep

 

Tihanyról röviden

Tihany egy varázslatos település Magyarországon, amely a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén található. A település híres a világhírű apátságáról és a gyönyörű Balatonról, amely körülötte terül el. A Balaton az ország legnagyobb édesvizű tava, amely vonzza a turistákat a gyönyörű táj, a kulturális örökség és a számtalan szabadidős tevékenység miatt. Az apátság Tihany egyik legnagyobb vonzereje, amelynek történelme egészen a 11. századig nyúlik vissza. Az apátság egyedülálló helyszín a művészetek és a kultúra szerelmeseinek, akik szeretnék felfedezni a magyar történelem gazdag örökségét. Az apátság gyönyörű épületegyüttese az idő múlásával többször átalakult, és a különböző korok stílusjegyeit együttesen őrzi magában. Az épületkomplexum az építészeti és a történelmi múlt emlékeit is őrzi, és lehetővé teszi a turisták számára, hogy bepillantsanak a múlt világába.

A Balaton partján, Tihany számos szabadidős tevékenységet kínál, amelyek ideálisak a vízpart és a természet felfedezésére, vízi sportok kipróbálására.

HAJÓTÚRA,
AKÁR AJÁNDÉKBA IS

Lepje meg kedvesét, családját
egy hajókirándulással a Dunkanyarba

Születésnapra, évfordulóra, Valentin-napra, különleges alkalmakra kitűnő ajándék, felejthetetlen emlék. Fedezzék fel együtt hazánk legszebb természeti adottságait, a Duna és az azt körülvevő fantasztikus látványt, épület együtteseket fantasztikus egész napos programmal.

Amit a program
tudni érdemes

Balatoni kirándulás
menetrendje

A túra időtartama csak hozzávetőleges, a tényleges időtartam a forgalmi helyzettől függ. 9:00-kor a túra a Hotel Intercontinentalból indul. A Program tartalmazza: a Profi idegenvezetőt Légkondicionált autobuszt Belépőt a Herendi Porcelángyárba és Múzeumba Videós és tárlatvezetést a Herendi Porcelánmanufaktúrában Kávét vagy teát Nem tartalmazza: Szállodai fel- és leszállás Ebéd 19:00-kor a túra a Hotel Intercontinentalban / Vigadó térnél ér véget.

Budapest
városnéző program is

Belvárosi sétahajózás a Dunán
Budapesten

A program további különlegessége, hogy a program ideje alatt lehetőségünk nyílik egy fantasztikus belvárosi hajós program is, hiszen az útvonal során áthaladunk Budapest szívén, ahol lehetőségünk nyílik többek között a magyar Parlament épületét is igazán egyedi megvilágításból szemlélni, miközben áthajózunk a magyar történelem legnevezetesebb hídjai alatt.

TOP
Preview
Close