Aktuális Valentin napi programok a szerelmesek napjára.

Valentin napi program 10. rész

Utolsó Valentin napi tematikájú cikkünkben több kisebb és aktuális programot gyűjtöttünk össze a fővárosból. Ezeket február 14-e táján érhetik el a szerelmes szívek Budapesten.

1. Budai Várnegyed

A Budai Várnegyed népszerű tematikus sétáiról. Ezeken a történelmi részletekbe, kulturális, és művészeti pillanatokba nyerhetünk betekintést, tapasztalt vezetők segítségével. Valentin napon a szerelem témájához hűen illeszkedve, Sisi szívügyeinek részletei kerülnek a látogatók elé. Rejtélyes versek, levelek, pletykák, és házasságának momentumai tárulnak fel a kosztümös korszakok rajongói előtt. Az örök romantikusoknak tökéletes program, akár ajándékként férfiaktól hölgyeknek, akár izgalmas program romantikus egyedülállóknak. A program részeként Erzsébet királynét ismerhetjük meg, bepillantást nyerhetünk élményeibe, életébe, érzelmeibe. Az Ybl Miklós térről induló séta Várkert Bazárban kerül megrendezésre, és 1 órás időintervallumot ölel fel. Több időpontban is indul, de a legutolsó - délután 15 órakor véget érő – séta után is még bővel van idő esti programként részt venni egy romantikus Dunai hajózáson.

Fotó forrása: wikipedia

2. Argentín tangó

Egy másik program, ahol a szerelemé a főszerep, február 13.-án este, 19.00 órakor tekinthető meg Nemzeti Táncszínházban, a Millenáris Parkban. Az érzéki táncok szerelmeseinek szinte kötelező a műsorra kerülő Tangó Show. Az argentin tangó vérvörös szenvedélye hatja át az előadást, amely két ember végtelen szerelmében forr össze, és vetíti színpadra nő és férfi szerepeit egy kapcsolatban. Szerelmes hangulatba repítő légkört a tánckedvelők Valentin napi szórakoztatására Budai László, Pirity Andrea és az idén 20 éves Argentin Tangó Táncszínház tapasztalt mozdulataiban és magával ragadó dallamok kíséretében élhetjük át.

3. A Pesti Vigadó

A Pesti Vigadó is romantikára lesz hangolva a Valentin napon, 14-én, hétfőn. A gyönyörű szobrokkal színesített műemlék-épület, mely gyakorta turisztikai kirándulások célpontja, a szerelmesek napján is lenyűgöző úti cél. Este 17.30-kor indul a magyar romantikus építészet bemutatója, amely a kultúrát kedvelők számára lehet izgalmas élmény, ugyanis profi idegenvezetéssel járhatják végig a Pesti Vigadó helyiségeit, épülettörténeti bemutatással egybekötve. A társasági élet meghatározó tagjaként falai között koncertek, kiállítások bálok váltották egymást hosszú évek során. Ezek a sokat látott falak tárják az épület történelmét és sodorják magukkal a kultúra szerelmeseit az itt látható precízen kidolgozott elegancia múltjának töredékeibe.
Az intézmény Panoráma teraszáról lenyűgöző kilátás nyílik Citadellára és a Budai várra.
Ha Budapest többi Duna menti látnivalóit pedig a művészeti barangolás előtt a városnéző sétahajóról tekinthetik meg a vacsorahajó vendégei, a Margit-szigettől egészen a Rákóczi hídig tartó szakaszon.

4. Romantikus páros Valentin napi programok


Következő ötletként olyan programot hoztunk, mely azoknak szól, akik a kultúrafogyasztás helyett inkább csak ellazulva élveznék egymás társaságát a szerelmesek napján. Valentin napi programok keretén belül több kedvezményes páros masszás elérhető. Az egyik ilyen a Karma Thai Masszázs Síp utcai és Király utcai szalonja, ahol gyakorlattal rendelkező thai masszőrök kezei alatt 2 órás masszás által lazulhatnak el a szerelmesek a különböző páros csomagok révén. A szalonokban a Tradicionális Thai masszázson a lelket táplálja a kényelmes feltöltődés, a testet pedig a a jótékony olajok.
Egy másik hasonló program az V. kerületi Zoltán utcában található Magnolia Day Spa ajánlata. Kifejezetten pároknak szóló luxus kényeztető élmény, másfél órán keresztül. Megfűszerezve romantikával, gyertyafénnyel, pezsgővel, és testet tápláló olajokkal.

5. Dunai hajózás


Utolsó ötletként pedig saját Valentin napi hajós vacsora  programunkat kínáljuk. A szokásos vacsorahajó és városnézés mellett kifejezetten a szerelmesek napjára hangolódva készülünk romantikus hangulatot varázsolva gyertyafénnyel, pezsgővel, zongoraműsorral, rózsaszirmokkal és ízletes fogásokkal, hogy az este, ami kettőtökről szól, biztosan tökéletes legyen.

TOP