A természet szerelmeseinek: Városligeti programok és Dunai hajózás

Valentin napi program 6. rész


Akadnak olyanok, akik odavannak ezért téli időszakért, és imádják a hideg időjárást, emellett pedig a természetet is. Ha ti is a hasonló nézetet osztó párosok közé tartoztok, akkor érdemes ellátogatni a főváros óriási nyilvános parkjába, ami akkor is jó programlehetőség, ha ezen a Valentin napon nem vágytok többre, mint együtt lenni, sétálni és beszélgetni. Elmélyülni egymás társaságában, a közös megélésekben és a természetben. A Városliget talán nagyobb népszerűségnek örvend a nyári időszakban, de éppen a tömegek távolsága teheti télen vonzó célponttá, ahová akár kiskedvencet is magunkkal vihetünk. A gyönyörű téli tájhoz ebben az évben az időjárás is hozzásegít. Ha szerencsénk van, egy ideig még fennmarad a hó és dér a fákon, varázsolva ezzel egy hófehér csodavilágot.


Az utóbbi időszakban intenzív korszerűsítések és újítások indultak meg, hogy a modern ember igényeit vegyítsék a természet adottságaival, de mindig van olyan része a ligetnek, ahol könnyedén nyugalomban lehet sétálni és kikapcsolódni egymás társaságában. A szobrokkal tarkított parkban mintakert és tanösvény is található, ennek felfedezése még több mókát a névadók felfedezése pedig egy kicsiny kultúrát is csempészhet az együtt töltött romantikus Valentin napi időbe.

A mindig szuper Valentin napi ajándékötlet: Korcsolya program.

A városligetnek ez pihenésre, szabadidő eltöltésére használt funkciója már a 1800-as években megjelent. Ahogy a romantikus ligeti tavon való korcsolyázás sem új keletű dolog, az erős hidegek a múlt században még igen vastag jégtakaróvá alakították a tó felső rétegét, ami legalább olyan izgalmassá tette a téli programokat, mint a városliget mai műjégpályája. A Városligeti Műjégpálya már sokkal modernebb köntösben ugyan, de még szórakoztató lehetőséget kínál páros programokhoz, így nem ritka randevúhelyszín, ami adja magát Valentin napon is. Érdemes tehát fellebbenteni egymás előtt a korcsolyatehetséget, főleg mivel a tavalyi évben alig találkozhattunk elérhető jégpályákkal, van mit bepótolni az idén. - Apró tipp, hogyha városligeti jégpálya mellett teszitek le a voksot, érdemes előre gondolkodni és online vásárolni a jegyeket. Ez lehet akár egy apró meglepetés is a Valentin napi ajándékok részeként.

Fotó forrása: varosligetinfo


A jégpálya közelében, mintegy tökéletes festői hátteret biztosítva emelkedik a Vajdahunyad vára, mely a modern díszletek között is büszkén idézi még egy korábbi korszak nyomait. A középkori várkapu, a román és gótikus stílusjegyek és a belső barokk elemek által teremtett idilli környezet nem véletlenül vonz évente olyan sok turistát a környékre.

A Városliget ezen túl is megannyi további programot kínál. Az egykori Olof Palme Ház (Millennium háza) Széchenyi-fürdő, a Fővárosi Nagycirkusz és Hősök terén fellehető minden intézmény, még ennek a területnek a részét képezi.
A ligetbudapest weboldalán folyamatosan figyelemmel kísérhetőek az újabb és újabb zenés programok, így talán még egy jó kis koncert vagy visszafogottabb zenés előadás is beleférhet a menetrendbe Valentin napon. Ennek utolsó állomásaként ajánljuk a Vacsorahajó programok  egyikét, ahol már kellemes melegben és romantikus környezetben hajózhattok végig a Dunán egy ízletes vacsora társaságában.

 

TOP