A tudomány szerelmeseinek Valentin napra: Csodák Palotája, majd romantikus vacsora egy sétahajón.

Valentin napi program 1. rész

A Valentin-nap kulcsmozzanata minden bizonnyal Budapest hajós vacsora programja lesz, kellő mennyiségű romantikával fűszerezve, ámbár nem árthat fokozni a hatást előtte egy kis „bemelegítéssel”. Ráhangolódva így a finom falatokra, és közelebb kerülve nemcsak egymás, hanem Budapest megismeréséhez is.

A következő 10 cikkben bemutatunk 10 olyan lehetőséget, melyek méltó felvezetései lehetnek a sétahajó romantikus éttermében eltöltött estének.

Az első ilyen a Csodák Palotájának sokrétű programja, mely Magyarország első számú tudományos szórakoztató központjaként jelenik meg, miközben azért mégsem olyan, mintha az iskolapadba csöppentünk volna vissza egy unalmas kémia vagy fizika órára.

Ez az interaktív ajándék nemcsak a tudomány szerelmeseit várja, természetesen korosztálytól függetlenül, de kifejezetten randevúhoz illő lehetőségekkel is készülnek, így lesz elsőrangú romantikus én interaktív Valentin napi ajándék. A csodák palotája egész héten nyitva van, így a péntekre eső Valentin napon is megfelel majd a választáshoz.

Az intézmény története 1993-ban indult, és a mai napig töretlen érdeklődésnek örvend, amit többek között annak is köszönhet, hogy a tudományt szórakoztató formában és a hétköznapok helyzeteihez kötve adja át a látogatók részére.
Az a jó a Csodák Palotájában, hogy megannyi eszközt lehet kipróbálni, így olyan mintha számos programon vettétek részt a természettudomány területéről.

Egy kis ízelítő a programból kifejezetten Valentin nap, és randi ötlet tekintetében:

A fizika iránt érdeklődők elektromosság és a hőtan területéről is kapnak szórakoztató kísérleti bemutatókat, melyek megteremtik a kezdeti forró hangulatot az Öveges színpad előtt.
Végigjuttok-e a tudomány segítségével felállított kihívásokon, vagy megadjátok magatokat az illúziónak?

Képforrás: csopa.hu

A Csodák Palotájában nemcsak érzelmek tekintetében, de fizikálisan is szó szerit a fellegekben járhattok. Vagy akár a késleltetett hang eszközzel tapasztalhatjátok a beszélgetés izgalmas formáit, ami lássuk be, nem egy elhanyagolható opció egy kapcsolatban. Ha igazi kapcsolatépítő programon kívántok részt venni, próbáljátok ki a Taposó labirintust, ahol az egymásra hangolódáson túl az egyensúlyérzékre lesz még szükség. Ezen túl a Mostari híd játék közben kísérelhetitek meg kideríteni, vajon mennyire erős hidat tudtok építeni együtt.
Humoros és mókás hangulatot varázsol az Összekevert arcok játék, ahol megnézhetitek, mi kerekedik ki a vonásaitok mixelésével. Ha a logika iránt érdeklődtök, megoldhattok komoly fejtörőket, részt vehettek társasjátékokban, vagy megoldhatjátok egy-egy szabaduló szoba titkát is. Ez utóbbihoz nem csak a Csodák palotája, hanem Budapesten megannyi hely kínál még programot. Ha úgy döntötök, elég lenne a hajós vacsora felkonferálásához egy izgalmas szabaduló szoba önmagában, akkor olvasd el következő cikkünket, ahol a főváros népszerű szabaduló szobáit mutatjuk be. 

Képforrás: csopa.hu

A Csodák Palotájának egy nem régen nyílt másik lehetősége az illúzióval és tudománnyal áthatott játékok mellett sportosabb vizekre evez. A témába benyúlik a csocsó, érintőképernyős sportjátékok és a foci-billiárd is.

Ha kellemesen elfáradtatok az interaktív és humoros páros programok után, akkor tökéletes Valentin napi romantikus levezetőként ajánljuk hajós programjainkat a Dunán, a hajós étterem menü finom fogásaival. Ezek mellett kifejezetten Valentin napon az ünnephez illő környezettel várunk, ha időben lefoglaljátok a helyeket.

TOP